Ahmet Özer hakkında kadar! “Serbest kalması sakıncalı”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, “PKK-KCK terör örgütü üyeliği” iddiasıyla 30 Ekim’de tutuklanan ve yerine kayyım atanan  CHP’li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in aylık tutukluluk incelemesi İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği’nde görüldü.

Tutuklu bulunduğu Marmara Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS ile duruşmaya katılan Ahmet Özer, her türlü şiddetin fikren dahi karşısında olduğunu söyledi ve “Hayatım boyunca barış ve demokrasiden yana olan halkın tarafından teveccüh gösterilmiş seçilmiş bir belediye başkanı olarak bu isnat edilen suçtan utanıyorum” dedi.

‘BU YAŞTAN SONRA MI ÜYE OLMUŞUM’

Ahmet Özer, “Davet edildiğim TBMM Komisyonları’nda hem Anayasa Komisyonu’na hem Çözüm Komisyonu’nun davetiyle hem de o dönemin AK Parti AR-GE başkan yardımcısının çatışmaların çözümüne dair sunum yaptım, 64 yaşına kadar herhangi bir terör örgütüne üye olmamışım da bu yaştan sonra mı üye olmuşum” diye konuştu.

‘İÇİME SİNDİREMİYORUM’

“Bir hukuk mekanizması kendi profesörüne, kendi belediye başkanına tuzak kurar mı? Bu ülkede vicdanlı yürekli hakimlerin, yargıçların olduğuna inanmak istiyorum” diyen Özer, “Barış ve kardeşliği her koşulda savunmaya devam edeceğim, tüm bu hususlara rağmen evime baskın yapılmasını, apar topar adliyeye getirilmeyi, tamamen soyut dayanıksız mesnetsiz iddialarla tutuklanmayı içime sindiremiyorum” ifadelerini kullandı.

TAHLİYESİNİ TALEP ETTİ

Savunmasının devamında, “Terör ile ilişkilendirilmeyi zul olarak görüyorum, CHP dışında hiçbir bağım bağlantım, hiçbir şekilde sempatizan olmadım, kimseye irademi teslim etmedim etmem” diyen Özer, tahliyesini talep etti.

TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ

İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği, delillerin henüz “tamamının toplanmadığını, tutuklamayı gerektiren nedenlerin ortadan kalkmadığını, serbest kalmasının soruşturmanın selametle sonuçlandırılması bakımından sakıncalı olacağını” ifade ederek Özer’in tahliye talebini reddetti.

‘SAVUNMA SIRASINDA HAKİM TELEFONLA KONUŞTU’

Gazete Duvar’ın Ahmet Özer’in avukatlarından edindiği bilgilere göre, Özer savunma yaparken hakim telefonla konuşmaya başladı.

İlgili:  Terör örgütü YPG'nin Türkiye korkusu: ABD'nin kapısı çaldılar!

Özer bu sırada “Telefonla mı konuşacaksınız” dedi. hakim ise “Siz konuşun ben sizi dinliyorum” diye yanıt verdi.

Savunması bittikten sonra hakime “Bana soru sormayacak mısınız” diyen Özer’e, “Ara verelim sonra döneriz” yanıtı verildi.

NE OLMUŞTU?

Ahmet Özer, hakkında ileri sürülen “PKK-KCK terör örgütü üyeliği” iddiasıyla 30 Ekim sabahı 05.30’da şafak operasyonuyla evi basılarak gözaltına alınmış, aynı gün İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tarafında tutuklanmıştı.

Ahmet Özer, Kürt sorunu meselesi üzerine yıllardır çalışmalar yapan aynı zamanda Radikal ve Özgür Gündem gibi gazetelerde yazılar yazan bir akademisyendi.

Esenyurt Belediye Başkanlığı öncesinde İBB’de Ekrem İmamoğlu’nun danışmanlığını da yapan Ahmet Özer’in, Kürt sorunu meselesi üzerine çok sayıda akademik çalışması bulunuyordu.

Son yerel seçimde Esenyurt Belediye Başkanı seçilen Ahmet Özer’in geçmişte HDP’de siyaset yapmış bir isimdi.

Ahmet Özer’in adı ‘Çözüm süreci’ kapsamında İmralı’da terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelerde de geçiyordu. İstihbarat ve devlet görevlilerin de bulunduğu görüşmelerde dönemin BDP’li siyasetçileri Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder, Öcalan ile Kürt sorunu ve çözüm sürecine dair istişare gerçekleştirmişti.

Ahmet Özer hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada 7 sayfalık tutukluluğa sevk yazısına tam da bu görüşmelere atıf yapılarak başlanmıştı.

Istanbul Cumhuriyet Başsavcısı Can Tuncay’ın tutuklamaya sevk yazısında, Öcalan’ın devlet görevlilerinin de bulunduğu görüşmelerde Ahmet Özer’den bahsetmesi örgüt üyeliğine delil olarak gösterilmişti. Ahmet Özer hakkındaki “örgüt üyeliğine” delil olarak gösterdiği tespitlerden biri de halk konseriydi. Can Tuncay, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in Kardeş Kültürler Festivali’nde Rojda Şenses’e konser verdirmesi üzerine tutuklanması talep edilmişti.

İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği’nin tutuklama kararında soruşturmanın 28 Mart 2016’da Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda yapılan aramada ele geçirilen dijital materyaller üzerine başlatıldığı görülmüştü.

İlgili:  Sadettin Saran yasa dışı bahis soruşturmasında ifade verdi

Telefon, ses kayıt cihazının sokulmadığı cezaevinde bulunan dijital materyallerde Ahmet Özer’in adının nasıl ve ne şekilde geçtiğine dair ise bir bilgi yer almamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir