Antibiyotikten önce öneriliyor, adeta şifa deposu! Boğaz ağrısı, enfeksiyon… Hepsine iyi geliyor

Aralık ayının son günlerinde hava sıcaklığı iyice düştü, soğuk algınlığı ve grip vakaları artış gösterdi. İlaçlara yönelmek istemeyen vatandaşlar ise bitkisel yöntemlerle başvurmayı tercih ediyor. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Ayşen Çebiç, “Kış çayı içerisinde kök zencefil, zerdeçal, tarçın, havlıcan, bununla birlikte narçiçeği ve kuşburnu yer almaktadır” dedi.

ANTİBİYOTİKTEN ÖNCE KIŞ ÇAYI İÇİN

“Özellikle zencefil boğaz ağrısında ve metabolizmayı güçlendirmesinde, bağışıklığın yükselmesinde çok büyük öneme sahip” diyen Çebiç, “Boğazında gıcıklanma olanlar, boğaz ağrısı yaşayanlar, bademcik enfeksiyonu yaşayanlar genelde zencefili kış aylarında daha fazla tüketiyorlar. Özellikle antibiyotik tedavisinden önce kesinlikle kış çayı öneriyorum. Çünkü kış çayının boğazı hafifletmede, boğaz ağrısını gidermede, bademcik enfeksiyonunda çok büyük öneme sahip olduğu biliniyor artık. Şu an bize gelen müşterilerimiz kış ayı sebebiyle daha çok kış çayı tercih ediyor. Kış çayı tercih ederken de içerisinde mutlaka zencefil, zerdeçal, tarçın, narçiçeği bununla birlikte havlıcan tercih edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

MEYVE KABUKLARINI ÇAY OLARAK DEĞERLENDİRİN

Meyve kabuklarının çöpe atılması yerine bitki çaylarında karışım olarak kullanılabileceğine değinen Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Çebiç, “Tükettiğimiz meyvelerin kabuklarını çöpe atmak yerine zencefil, zerdeçal, tarçınla birlikte güzel bir bitki çayı yapmalarını öneriyoruz. Hem çocukların gelişiminde, hem çocukların hastalanmamasında hem de yetişkinlerin metabolizmasının güçlenmesinde ve boğaz enfeksiyonlarında müthiş derecede işe yaramaktadır” dedi.

KIŞ ÇAYINI SAKIN KAYNATMAYIN!

Kış çayını 7 yaş ve yukarı grupların içebileceğini söyleyen Çebiç, “Bununla birlikte şeker hastaları tarçından ve kuşburnundan yararlanabilir. İnsülin direnci düşük olanlar gene aynı şekilde narçiçeği, kuşburnu, tarçından yararlanabilirler. Bununla birlikte kış çayını şeker ile değil, balla tatlandırılmasını öneriyoruz. Şeker bitkinin özünü kaybetmesine neden olduğu için şekeri kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Kış çayının kesinlikle kaynatılarak değil, demleme usulüyle demlenip bu şekilde tüketilmesini özellikle vurguluyorum. Kaynatılan kış çayının özelliği kaçtığı için vücuda hiçbir fayda sağlamayacaktır. Kış çayı yaparken özellikle dikkat etmeleri gereken konulardan biri de kaynatmamaları gerekiyor. Yani fokur fokur kaynatılan kış çayının vücuda hiçbir faydası olmaz” şeklinde konuştu.

İlgili:  Acillerde 'dörtlü virüs' tehlikesi! Semptomlar aynı anda başlıyor, günlerce sürüyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir