Önümüzdeki 5 yıl içerisinde 20 trilyon katkıda bulunabilir! “Elektrik kadar vazgeçilmez olabilir”

İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen 2025 Dünya Ekonomik Forumu’nda, küresel sahne panelimiz, yapay zekanın küresel büyüme, toplum ve altyapı üzerindeki derin etkilerini tartışmak için dünyanın en parlak zihinlerini bir araya getirdi.

YAPAY ZEKA İNSANLIĞI KURTARABİLİR Mİ?

CNN Abu Dhabi Sunucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Becky Anderson’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde, Eurasia Group ve GZERO Media Başkanı ve Kurucusu Ian Bremmer; Avrupa Yatırım Bankası Başkanı Nadia Calviño; Dünya Ticaret Örgütü (WTO) Genel Direktörü Ngozi Okonjo-Iweala; Microsoft Başkan Yardımcısı ve Başkanı Brad Smith; ve G42 CEO’su Peng Xiao yer aldı.

Panelde, yapay zeka devriminin fırsatları ve zorluklarına dair benzersiz görüşler paylaşıldı.

Yapay zeka konusundaki tartışmalarda yeni bir aşamaya geçildi. İnsanlığı kurtarıp kurtarmayacağı tartışmalarının ötesine geçilerek, bu güçlü teknolojinin doğru ve etik bir şekilde kullanıldığında insan hayatını nasıl iyileştirebileceğine odaklanılıyor.

20 TRİLYON KATKIDA BULUNABİLİR

Sağlık hizmetlerini devrimleştirmekten bilimsel atılımları hızlandırmaya ve altyapı yatırımları için fırsatlar oluşturmaya kadar yapay zekanın, önümüzdeki beş yıl içinde küresel GSYİH’ye 20 trilyon dolar katkıda bulunma potansiyeli olduğu belirtiliyor.

Jeopolitik rekabet de kızışıyor. ABD-Çin rekabeti manşetlere hakim olurken, Orta Doğu, özellikle Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), yapay zeka alanında önemli bir oyuncu olarak öne çıkıyor ve yatırımları ile yenilikleri artırıyor.

Microsoft’tan Brad Smith’in panelde belirttiği gibi, yapay zeka elektrik kadar vazgeçilmez hale gelebilir. Ancak, bu faydaların tüm toplumlara eşit şekilde sunulması büyük önem taşıyor. Bunu başarmak, hükümetler, çok taraflı kuruluşlar ve özel sektör liderleri arasında iş birliğini gerektiriyor.

İlgili:  ABD TÜFE'nin ardından sert hareketler! BİST 100 yükseldi, altın zirveyi gördü, Bitcoin 100 bin $’a yaklaştı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir